Wednesday, 21 December 2016

How areum make herself chill again!



Hello gais! so post areum yang sebelum ni, agak stress and mcam down and macam tngh meluahkan perasaan kan? hahaha, so i got a few feedback and THANKYOU so much yang komen dan memberi nasihat kat areum to always be positive and never stop to achieve whatever i want kan? hahaha.

and seriously thanks again. beberapa hari ni i try lah kan to chill and make myself busy sampai beratus gak lah habis haha i think all women and girls tahu dan faham apa yang areum maksudkan hahah.


Tapi areum tak membazir tau...areum beli seluar, beli kasut, beli lampu sbb lampu kat bilik dah tak menyala...areum beli seluar sbb areum ni sebenarnya berbadan chomel tauu. so kalau dah jumpa seluar yang sdap dipakai tu mmg akan angkat dua tapi disebabkan kita ni student got no money kan beli lah satu je hahaha. mmg selesa gila bila nak pakai huhu. beli speck sebab speck lama dah kelaut ada calar bebetulkat tengah mata. after that, i temankan one of my family member beli tv pulak. merayau satu bandar nak cari haga yang mantop! huhu


after all that areum lupa dah apa yang areum post sebelum ni, okay aku baru perasan yang aku mcm menggedik kat atas tu hahaha, jarang-jarang menaip atau bercakap bahasa kan diri dengan nama wehh. hahaha so not areum.


basically i dont know what to say anymore tapi mcam sikit sangat pulak post ni nanti kan? huhu. so areum nak pesan lah kat sesiapa yang membaca ni, dan untuk diri sendiri jugaa. Bila rasa diri tu down, just menangis je lah. sebab mmg menangis tu akan melegakan hati, jangan simpan sangat airmata tu, memang kadang kadang hidup ni perlu manangis. bagi lelaki memang lah korang susah nak keluarkan airmata tapi do something yang boleh buat korang rasa lega, tapi bukan jugalah dengan cara menerai(try) bende baru. aku ada kawan, dia frust sbb member aku tolak cinta dia, dia ikut member dia lepak lepastu try vape. yaaa, after i know panjang berjela aku ceramah dia. i mean why pasal perempuan yg belum tentu jodoh kau and umur tu muda lagi dah frust mcm org bercerai plus dia baru kenal member aku ni 2 bulan. come on lah have fun dulu tak boleh ke? aku ni dah bertahun single takde masalah pun. ughhh! but now dia dah ada org lain kakahkah tak ke bodoh tu hahaha!


so next, lepas nangis, buat bende yang korang suka! macam aku, aku suka shopping, menyanyi, menari dan tidur hahaha. tapi yang palng berkesan keluar dengan kawan kawan selalu nyaaa.. tu lah ubat paling berkesan masa down selepas sujud kepada pencipta kita Allah S.W.T. bende bende ni lah aku buat kalau down :)) okay bye!

Sunday, 18 December 2016

Unspoken



Hello bloggers!! my god it's been a long tme i havent post anything here. so what's up? well for me its quite good. as you can see i change my header hahaha im no longer wooribins you know hahah, nahh after i sign up for university i am no longger a k-popers huhu..actually i literally dont have time nak layan drama bagai bagai semua tu kan? hahaha

So, based on my title unspoken. basically apa yang aku post sebelum ni semua macam respond kepada apa yang aku baca kat media social kan? kalau tak salah lah. aku sendiri dah lupa konsep blog aku. tapi ada i kesah its my blog kan? hahaha. okay lah ni betul aku akan mula cerita berdasarkan tajuk aku tu. Adakala, aku susah nak cakap apa yang aku nak cakap. sebab setiap kali aku cakap apa yang aku rasa atau aku anggap bende tu gurauan mesti dia akan salah anggap and take it serious. like seriously, dia cakap boleh. And dia sendiri bila cakap pun dalam nada gurauan. kenapa sampai aku je salah. yaaa, banyak dah sekarang ckp pergi mampos org mcm ni. tapi macam mana kalau org tu memang akan selamanya dengan kita? contoh adik beradik, takkan kau nak bergaduh or bertekak pasal bende macam ni kan? so apa tndakan aku ialah aku mengalah. abis nak buat apa lagi. 

Ada satu hari tu, aku bercakap dengan seseorang dengan nada budak budak i mean yaa aku kat rumah sendiri why i cant be myself? lepas aku cakap tu dia kata "apa ni, cakap mcm budak budak, kau dah besar" aku jawab, "what? aku tak boleh nak jd diri sendiri pulak kat rumah ni?" dia terus terdiam. i mean kat mana lagi aku boleh jadi diri aku? kat memana pun aku sekat dri aku untuk jadi diri sendiri. aku kawal diri aku untuk tak jd gedik dan manja kat U sbb aku tahu akan ada manusia yang akan menyampah. yaaa, aku sedih doh bila keadaan tu jadi. at that moment dia cakap tu aku betul betul rasa nak nangis. Dah lah tak pernah tanya aku pasal life aku, pepaling tanya aku pasal belajar. aku dah sangt sngt bosan dengan pertanyaan tu sumpah. 

aku bukan pelajar cerdik yang mudah nak ckp "ohhh, semua okay ja" no thats not me. aku akan jawab "boleh lah" sbb aku tahu pencapaian atau limit aku belajar sampai mana. aku minat nyanyi, minat berlakon, tapi kalau family tak support kau. Kau rasa kau boleh dengan baik ke? family aku yakinkan aku "kau bleh dapat A" well i know myself, bertungkus lumus belajar pun still tak dapat cemerlang. dapat okay okay sajaaa. boleh lah dikatan dalam famly aku paling bodoh. aku nak sangat dri atas pentas dengan bakat ceh bakat kauu. hahaa. tapi tu lahh, hahaha. hadap jelah apa yg aku tak berapa nak ni. 

sejak dah masuk U ni, aku cuma ada kawan rapat je. bukan kawan baik. so banyak jugalah bende yang aku simpan sorang. kadang bila aku jatuh aku nak ada orang yang memang seikhlas hati ada ngan aku. aku rindu sangat kawan baik aku. tapi dia dah ada buah hat takkan aku nak kacau, dah le tetiap malam on the phone ngn awek dia. so i know where i stand. aku ni jenis bila member dah ada awek, aku tak cari dia dah. except bende tu aku betul betul tak boleh simpan sorang. aku menulis ni dengan penuh perasaan tau, harap korang pun ada feel lah masa baca hahaha. okay bye!