Monday, 28 December 2015

Dan akhirnya kita cuma ada diri sendiri.


Okay umur aku dah 17 tahu dah beb, acah dah besar je padahal baru lepas habis spm result pun tak dapat lagi haahhaha. gelak ah sikit huhu but atleast at this age i know that our "bestfriend" we have now will have their own life and we have our own life too. "sometimes, just sometimes when people said FOREVER they mean it" aku ni adalah beberapa kisah sedih about Friendship tapi aku taknak share kat sini sbb aku taknak ingat dah perkara yang buat aku hampir lemas.

okay lah aku cerita ciput je kat korng, dulu kitorg berempat lepastu pecah jadi bertiga lepastu pecah lagi jadi berdua then berakhir lah kisah aku hahahaha. tapi aku still contact dengan budak tiga orang ni. kalau nak pasal sekolah tahun 2012 is the best in whole life weh. masuk tahun 2013 kitorg dah mula berpecah. aku bukan tak nak share cuma aku sendiri tak tahu kenapa berpecah dan ada antara kitorg empat orang ni dah jadi stranger. hahaha aku mampu gelak sbb kalau nak fikir punca dia mmg boleh buat aku gila.

tahun 2015, aku banyak sendiri sbb aku pindah sekolah. memang dapat kawan baru tapi bukan senang tau nak cari orang baru untuk fham kita dan untuk memperkenalkan diri kita. but thanks to Allah i met this two pretty girls. ini jujur ikhlas aku ckp aku tak berapa selesa kawan ngan diorg pada mulanya sbb terlalu baik. macam kitorg empat orng dulu nk menunjukkan rasa sayang tu payah, kitorg selalu memaki hamun berebut makanan, klau minta makanan agak payah sikit nk dpt dan kalau si dia tak bg makanan tu aku akan pergi beli makanan lgi sedap dari dia lepas tu nganjing nganjing hahaha. but this two girls will force me untuk rasa makanan diorg. which is not my style. dan aku jugak bukan jenis orang bila mkn nk pelawa kwn aku makn, sorry korang aku jarang pelawa korang mkn hahaha. im a food lover huhu.

Back to my topic balik, sesiapa yg baca entry ni yg umurnya 16 tahun ke bawah, adik-adik semua harus, mesti dan wajib untuk get ready to be alone when you need a shoulder to cry on. orang yang ada di sekeliling kau ni TAKKAN ada selamanya dengan kau dik. sampai masakau akan bersendiri kau hadap semua benda sendiri maka nasihat akk cuba JANGAN TERLALU BERGANTUNG DENGAN ORANG sbb bila kau jatuh dik kau payah nak bngun dengan kaki kau sendiri. kalau nak ikut pengalaman aku yee aku mmg sangat bergantung dengan kawan masa kejatuhan aku lama weh lama. Untuk aku bangun semula dengan hati yg sakit dan perit dan mcm mcm lagi mmg memerlukan sedikit masa. jadi adik adik di luar sana bersedialah untuk bersendiri. orang lain kata bersendiri tapi one of my best of friend said "bila lagi masa untuk kau mengadu semua kat ALLAH?" "bukan senang nak cari masa untuk kita luangkan masa dengan ALLAH" so i hope you understand the conclusion ye sayang sayang semua :) pergh ayat aku mcm dah besar dah padahal bnyk lagi cabaran yg aku belum hadap huhu

oh ya! travelling alone is my number one wish!

19 comments:

  1. kenapa kisah kita sama ni :-( hahahaha. i used to have my cliques too! berempat jgk dulu (juga pada 2012) skrg yg tggal hanya lone ranger xD

    mula tu susah gila nak hidup alone sbb dulu bergantung dgn org LOL. hee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kn?? rasa mcm org bodoh hidup takde kawan masa tu. tapi sekrang rasa mcm sorang pun lagi bagus.

      Delete
  2. ohmyy areum, we had the same situtaion, i tot im the only one. T.T *hugs*
    tapi sekarang dah biasa dah jadi lone ranger.
    kawan jenis cakap belakang takleh blah sekali.
    ingatkan bestfriend baik tapi hampeh.
    betullah orang cakap, orang yang paling rapat dengan kita suatu hari jadi musuh paling ketat
    sebab semua rahsia kita dia tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! because she know too much about us. thats why lah kan? emm. sekarang rasa kalau kita sorang pun okay takde hal dah kan?? sep sikit!

      Delete
  3. yg line last tu betul sgt sebab tu saya jarang share problem dgn kawan sgt sbb saya kurg percaya kalau satu hari nnt dah jadi stranger. susah nak jumpa yg boleh simpan rahsia betul betul :-)

    however, kawan saya yg empat tu bukan berpisah sbb tikam belakang ke apa, mula tu kelas dh tksama and masing-masing ada kwn baru so on so skrg jarang contact.

    nice to know u btw <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? "fake poeple doesn't surprise me anymore, royal people do!" yaaa lebih kurang sama lah tu cuma yg beza sikit sbb kitorg kind of having a war with EGO.

      nice to know you too :)

      Delete
    2. omg sorry ter-comment dua sbb i thought @yuimef tu awak, igtkan awak reply comment saya. hahaha sorry sorry ;_;

      Delete
  4. i used to have one bestfriend in elementary school . we were like reallyy close , smpaikan mak dia anggap i anak dia and vice versa . kami berpisah bila masuk skolah menengah yg berlainan . we grew apart and one day , during hari raya .. i went to her house expecting a sweet reunion but , she didn't even look at me. her mom is still nice though . bila her mom ask her why she's not talking to me , she simply said 'segan laa' . fine then :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. one of my kawan yg berempat tu kitorg berkawan since standard 1. areum pindah sekolah sekejap then pindah balik sekolah lama dan masuk asrama bersama dia, dia tak sepenuhnya ignore areum but i do feel likeshe runningaway from areum. so i decided to ask her "kau tak suke ke aku pindah sini balik" then she answered me "entah lah". but now alhamdulillah dah okay we just need a slow talk. hmm for your case pulak, knp ya dia nk segan? pelik jugaa

      Delete
  5. faham sangat aku dengan perasaan kau ni. Sometimes, akhirnya kita ja la yang ada untuk diri kita T-T

    ReplyDelete
  6. erm tetiba teringat dekat kawan sekolah. diorang memang baik gila T__T nasib baik sampai skrng pun still contact lagi walaupun x selalu

    ReplyDelete
  7. yup you are right, kena lebih berdikari untuk survive di masa hadapan :)

    ReplyDelete
  8. bw here :) feel free to visit mine hehe.

    ReplyDelete
  9. you're right. pernah rsa mcm ni juga hee.

    ReplyDelete
  10. Hi, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry i just read your comment. emm what you mean by collab ya? hehe this is my email areumsigan@gmail.com

      Delete